Be Healthy

Be Healthy in het kort:

  • Steun in iedere zithouding
  • Minder ziekteverzuim en hogere productiviteit
  • Individuele ergonomische aanpassingen

We willen klachten gerelateerd aan zitten helpen voorkomen. Een belangrijk aspect hierbij is het goed instellen van je stoel. We willen mensen bewust maken van hun zitgedrag. Daarom omarmen wij ook de slogan “Zitten is als zonnen; doe het bewust en met mate!” van Dr. Dianne Commissaris. Maar we gaan nog een stapje verder. We willen mensen ook bewust maken van de manier waarop ze staand werken. Want dat gaat vaak verkeerd.

Lees verder voor een toelichting op deze punten.

Klachten gerelateerd aan zitten voorkomen

Gewoon goed en prettig zitten; het klinkt zo eenvoudig en toch gaat het vaak mis. 80% van de mensen heeft na het veertigste levensjaar regelmatig rug-, nek- of schouderklachten. Lees meer over de klachten die gerelateerd zijn aan zitten in ons blog over de ontwikkeling van onze nieuwe bureaustoel Be Brave.

Je stoel goed instellen en bewust zitten

Om klachten te voorkomen is het belangrijk om je stoel juist in te stellen. Dat instellen moet natuurlijk wel gemakkelijk gaan. Ons ultieme doel is om steun in iedere zithouding te verkrijgen, wat je ook aan het doen bent. Voor elke stoel is een filmpje gemaakt met een uitgebreide zitinstructie.

Door bewustwording te creëren, werkplekadvies en een persoonlijk insteladvies voor iedereen op iedere werkplek te geven, creëren wij met onze stoelen een goede en gezonde zithouding.  De hele dag door. Dit zorgt voor minder klachten, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Dat wil toch iedereen?

zitinstructie - stel je stoel goed in

Zitten is als zonnen; doe het bewust en met mate!

Wij omarmen deze slogan van Dr. Dianne Commissaris van btrconsultancy.nl. Zitten kun je beter vergelijken met zonnen dan met roken. Dr. Dianne Commissaris geeft in het artikel Zitten is als zonnen 3 redenen waarom zitten niet te vergelijken is met roken en wel met zonnen.

Is zitten het nieuwe roken?
Wij willen van deze slogan af!

Dr. Dianne Commisaris wil net als wij af van de slogan ‘Zitten is het nieuwe roken’. In het filmpje legt ze uit waarom.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Hoe lang zit jij eigenlijk op een dag?

We weten inmiddels allemaal dat te lang achter elkaar zitten enorm schadelijk is voor je gezondheid en tot veel klachten kan leiden (zie ook het uitgebreide blog op onze website). Het is daarom belangrijk om zittend en staand werken met elkaar af te wisselen. Wij adviseren om elke werkdag 6 tot 8 keer een korte periode (maximaal 20 minuten) staand te werken.

De meeste mensen staan echter op de verkeerde manier achter een zit-sta bureau. Ze steunen afwisselend op hun linker- of hun rechterbeen of hangen op hun bureau waardoor de rug scheef komt te staan en de enkels op de verkeerde manier worden belast. Op deze manier kan staan ook schadelijk zijn. Veel mensen klagen bij staand werken bovendien over knieën die op slot gaan staan.

Benieuwd naar onze andere kernwaarden?
Lees er meer over door op een van onderstaande knoppen te klikken.

Start typing and press Enter to search

a fair furniture company

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' om akkoord te gaan.