Betekenis refurbished

Refurbished betekent letterlijk ‘gerenoveerd’, de term werd vooral gebruikt bij het verkopen van tweedehands telefoons. Een aantal jaar geleden schoten er allerlei smartphone bedrijfjes uit de grond die afgeschreven telefoons opkochten, de telefoon helemaal naliepen en ze vervolgens verkochten als ‘refurbished’ smartphone.

En waarom ook niet? Het is een zeer slimme, duurzame ontwikkeling; de consument ontvangt voor iets minder geld een product dat net zo goed is als een nieuw product, maar met een beetje ‘karakter’. Sterker nog, in sommige markten staat refurbished zo goed als gelijk aan nieuw. Daarom is het maken en het gebruik van refurbished producten inmiddels ook overgelopen tot andere markten, zo ook bij Bè By Beta.

Wat betekent refurbished bij Bè By Beta?

Bij Bè By Beta betekent refurbished vooral duurzaamheid, oftewel Bè By Beta – Bè Green! Zo worden onze stoelen gecontroleerd, gerepareerd en herstofferen we de stoelen indien nodig.  Daarna worden de stoelen een nieuw leven gegeven via refurbish kanalen. Bovendien zijn losse componenten van de stoelen gemakkelijk te vervangen. Als er dus een zitting of een leuning stuk gaat na de vrijdagmiddag bureaustoelenrace, dan kan die gemakkelijk vervangen worden en hoeft er geen nieuwe stoel worden gekocht. De hoge modulariteit en demontabelheid van onze stoelen dient dus niet alleen voor personalisatie, maar ook voor een beter milieu.

Mochten de stoelen niet geschikt zijn voor reparatie en hergebruik, dan demonteren we de stoel en verwerken we de materialen voor andere doeleinden voor een van onze zusterbedrijven. Zo verwerken we het schuim van de zittingen tot judomatten, het staal wordt geperst en hergebruikt voor buisframes, plastic wordt versnipperd en worden kruisvoeten gebruikt voor verlichtingsarmatuur. Ook maken we van de restmaterialen hoezen voor onze stoelen, zo kunnen we onze klanten de mogelijkheid geven om de stoelen zonder plastic te laten bezorgen.

Start typing and press Enter to search

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' om akkoord te gaan.