Ergonomische bureaustoel Copy

Het begrip ergonomie is niks nieuws, maar de nadruk wordt wel steeds meer gelegd op ergonomie. Het zittend computerwerk is nog steeds stijgend en daarmee stijgen ook de rug-, nek- en schouderklachten. De oplossing hier is ergonomisch werken: de werkomgeving wordt aangepast aan de lichamelijke eigenschappen van een individu om zo een gezonde en tegelijkertijd efficiënte werkplek te creëren. Maar hoe creëer je die ergonomische werkplek? Welke producten heb je nodig en wat wordt er verstaan onder ergonomische producten?

Wanneer is een bureaustoel ergonomisch?

Een bureaustoel is pas ergonomisch wanneer het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Dus niet iedere bureaustoel is ergonomisch. Het is vooral belangrijk dat de stoel ingesteld kan worden op een manier dat de stoel je gedurende de gehele dag optimale steun geeft en blijft geven. Dit houdt vanzelfsprekend in dat je de stoel te allen tijde in een dynamische positie instelt. Daarnaast moet de bureaustoel voldoen aan de NPR 1813* richtlijnen wil het de titel ergonomisch krijgen. De volgende richtlijnen gelden voor een ergonomische bureaustoel:

#1 De zithoogte is verstelbaar tussen 41 en 55 centimeter;

#2 De kruispoot heeft 5 zwenkwielen en moet draaibaar zijn;

#3 De zitdiepte van de stoel is van 38 tot 48 centimeter verstelbaar;

#4 De rugleuning is minimaal 37 centimeter lang met een breedte van 36 -46 centimeter.

#5 De armsteunen zijn verstelbaar van 20 – 30 centimeter.

#6 Een verstelbare rugleuning en/of lendensteun.

Naast bovenstaande belangrijkste punten, moet de bureaustoel aan nog meer eisen voldoen, wil het volgens de NPR 1813 richtlijn een echte ergonomische bureaustoel zijn.

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Maar wat is de belangrijkste reden om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen? Wat is daar de meerwaarde van? Een goede en ergonomische bureaustoel biedt niet alleen comfort maar ook volledige ondersteuning van het lichaam. De gezondheid van de gebruiker staat centraal bij een ergonomische bureaustoel. Dat houdt onder andere in dat de bureaustoel aan ieder opzichzelfstaand individu aan te passen is. Onze stoelen bieden jarenlang plezier en net zoveel jaren gezondheid. Want gezondheid is één van onze kernwaarden.

Wat zijn de voordelen van een ergonomische bureaustoel?

Dat ook jij nu een ergonomische bureaustoel aan moet schaffen, weet je nu wel. Maar toch onthouden we je de belangrijkste voordelen niet. Want wat zijn de grootste voordelen van de aanschaf van een ergonomische bureaustoel? Allereerst is dat natuurlijk de gezondheid. Door de houding en de afwisseling van houding verminderen klachten in de rug, nek en schouders. Daarnaast zorgt een ergonomische bureaustoel voor een optimale ondersteuning, wat automatisch leidt tot meer comfort. Deze gouden combinatie heeft tot gevolg dat de productiviteit van de werknemers omhoog gaat. De werkdag wordt minder onderbroken door het comfortabele zitten in de ergonomische bureaustoel van BeByBèta

* De Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813 ‘Ergonomie – Richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van administratie ruimten en kantoren’ geeft aanwijzingen om op een verantwoorde wijze administratieve ruimten en kantoren in te richten (met link naar de website  https://www.nen.nl/NEN-Shop/Over-NPR-1813.htm)

Start typing and press Enter to search

a fair furniture company

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' om akkoord te gaan.