Wat is de ideale hoogte van je bureau?

Lekker hoog zitten en je handen laag op het toetsenbord, of toch lager zitten en je armen hoger op je toetsenbord? Zit jij ook wel eens zo op de maandagochtend met je bureaustoel te frunniken om een comfortabele hoogte te vinden? Dan heeft je bureau waarschijnlijk de verkeerde hoogte, maar hoe hoog moet jouw bureau eigenlijk zijn?

Dit is de ideale bureauhoogte

De ideale hoogte van een bureau is grofweg zo’n 40% á 42% van je lichaamslengte. Zo is de ideale bureau hoogte voor iemand van 1.80 meter lang,  74 centimeter. Zorg er daarbij wel voor dat ook de hoogte van je bureaustoel ergonomisch verantwoord is. De hoogte van een ergonomische stoel varieert daarbij (afhankelijk van lichaamslengte) tussen de 41 en 55 centimeter en de bijhorende armleuningen zijn dan (vanaf het zitvlak) tussen de 20 tot 30 cm hoog.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer je je bureaumeubilair op deze manier hebt afgesteld, kun je een optimale zithouding creëren waardoor klachten aan arm, nek en schouder minimaal blijven. Immers 80% van de veertigplussers krijgt op den duur last van deze ledematen en spieren door consequent een verkeerde zithouding aan te nemen. Door rechtop te gaan zitten, met je benen in een hoek van iets over de 90 graden verminder je de druk op je gewrichten spieren. Bovendien komt er meer ruimte vrij voor je longen en kan er meer zuurstof in je bloed, waardoor je vanzelf actiever wordt. Bovendien geeft een dergelijk zithouding optimaal zitcomfort. Onze stoelen bouwen hierop voort doordat wij onze kussens aan de voorkant iets laten aflopen. Op deze manier kun je hoog zitten zonder dat de onderkant van je benen afgekneld worden.

De ideale hoogte van een bureau, in combinatie met de ideale hoogte van je bureaustoel zorgt dus niet alleen voor een gezonder lijf, maar ook voor een actievere werkervaring en hoog zitcomfort.

Start typing and press Enter to search

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' om akkoord te gaan.