Werkplek

Het is bij de wet geregeld dat werknemers recht hebben op een veilige en gezonde werkplek. Slecht ingerichte werkplekken leiden tot gezondheidsklachten en ongevallen. Terwijl een veilige en gezonde werkplek de productie doet verhogen. De stoelen van Be By Bèta dragen in elk geval bij aan een gezonde, productieve en gepersonaliseerde werkplek.

Wat kost een werkplek?

De kosten van een werkplek is natuurlijk afhankelijk van wat je met de werkplek wilt doen. Wat betreft de grootte moet volgens de wet in elk geval vier vierkante meter per werknemer beschikbaar zijn en minimaal één vierkante meter per scherm. Andere kosten zijn dan natuurlijk weer afhankelijk van het materieel, type bedrijf en mate van benodigde flexibiliteit van de ruimte.

De kosten van een werkplek zijn in 2017 weer met 2.8% omhoog gegaan, bleek uit onderzoek van NFC. De onderliggende redenen daarvoor verschillen per sector, maar we zien bijvoorbeeld dat de werkplek van de verschillende sectoren vaak een upgrade of verandering nodig had.

Bij Bè By Bèta begrijpen we dat. Daarom zijn onze stoelen modulair en kunnen de individuele componenten van de stoelen gemakkelijk veranderd of vervangen worden.

Wat zijn trends binnen de werkplek?

Het interieur van de werkomgeving is een steeds populairder onderwerp binnen retail, business en consumenten psychologie. Het is u immers vast wel eens opgevallen dat u prettiger werkt met een opgeruimd bureau dan met een slordig bureau. Zo zou een hoog plafond bijdragen aan de creatieve input van werknemers.

Trends binnen de werkomgeving zijn bijvoorbeeld variatie, openheid, identiteit, maar ook gezondheid. Een werkruimte waar variatie mogelijk is, helpt werknemers efficiënt een plek te vinden waar ze kunnen samenwerken, ontmoeten, maar ook in stilte individueel kunnen werken. Openheid maakt het mogelijk snel te kunnen zien wanneer je een collega kan storen en het nodigt uit om elkaar op te zoeken. Identiteit aanbrengen aan een werkplek draagt weer bij aan het creëren van een samenhorigheidsgevoel en trots zijn op je werk. Met gezondheid van de werkplek wordt bijvoorbeeld ook de lichtinval bedoeld en natuurlijk de kwaliteit van ergonomie van het materieel.

Met alle bovenstaande trends zijn er bij het ontwerp van de Bè By Beta stoelen rekening gehouden. Een andere trend is natuurlijk duurzaamheid. Meer lezen over onze visie op circulariteit en duurzaamheid?

Start typing and press Enter to search

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' om akkoord te gaan.